Når er beste tid for å besøke Kambodsja?

I en liste over OSS, Ofte Spurte Spørsmål, kommer det ganske høyt.

Det er ingen grunn til å legge skjul på at for de fleste nordboere så vil november til februar være den beste tida. Regntida er over i november, og landet er på sitt friskeste og grønneste.

Temperaturen er også behagelig. Dette er sesongen hvor khmerene synes det blir litt kaldt, og i desember – januar kan temperature falle under 20 grader om nettene. Mens dagene har behagelig temperatur rundt 25 grader.

Det er også i denne perioden hvor det er best å ta turer inn fjellene og de høyeste høydedragene for å telte. Eller henge i hengekøye.

Dette er også tidlig i sesongen, og de fleste kulturhistoriske stedene i Angkor og ellers rundt i Kambodsja er ikke overvettes tungt besøkt. Så det er mulig å få noen rolige opplevelser og fotografere noen minner uten altfor mange turistgrupper som vandrer i veien.

For den som søker sol og strandliv, har områdene i sør ut mot Malakkastredet som regel god kapasitet. Både for den som foretrekker fastland og tilgang på naturparker og fjell, og den som vil ha tropeøy-opplevelsen.

Fra mars øker temperaturen til rundt 35 grader eller mer. Denne varmeste sesongen varer ved til mai. I juni starter regnsesongen, og den er på sitt kraftigste fra august til oktober.